BPT Lanen & Rietbuurt
Een groepje jongeren dat wel erg vaak en erg luidruchtig rondhangt op het pleintje voor uw huis. Auto’s die elke ochtend te hard door uw straat rijden. Een onbekende man die door de ramen van uw overburen kijkt om te zien of er iemand thuis is. 
Extra ogen en oren
Dit handjevol voorbeelden laat goed zien waar een Buurtpreventieteam (BPT) bij kan helpen. Natuurlijk kunt u in dit soort gevallen ook zelf actie ondernemen. En uiteraard doet de politie haar werk. Het BPT vormt hierbij extra ogen en oren.
Schakel tussen de wijk en de politie
Hoe ziet dat er concreet uit? Het BPT Lanen-Rietbuurt bestaat uit vrijwilligers die zelf allemaal in onze mooie wijk wonen. Wij lopen regelmatig rondes door de buurten De Lanen en de Rietbuurt. Daarbij kunnen we opvallende zaken signaleren die we vervolgens doorgeven aan politie en/of gemeente. Zij kunnen als dat nodig is actie ondernemen. Wij doen dus echt alleen preventie. Ook luisteren we naar u. Zo vormen we een schakel tussen de wijk en bijvoorbeeld de gemeente, de politie en de brandweer. En zo helpen we de buurten De Lanen en Rietbuurt veilig en schoon, prettig en leefbaar te houden.
Het BPT Lanen-Rietbuurt bestaat al sinds 2009, met stadsboerderij Landzigt als ons ‘hoofdkwartier’. In totaal zijn er nu (voorjaar 2019) 25 vrijwilligers actief. Wat niet iedereen weet, is dat er sinds 2016 naast een avondteam eenoverdagteambestaat. Hoog tijd om een aantal leden van de beide teams aan u voor te stellen. Wie zijn ze? Wat drijft ze? En vooral: wat maken ze zoal mee tijdens hun rondes door onze wijk? Klik hier​​​​​​​
Ook lid worden?
We kunnen altijd nieuwe leden gebruiken voor ons BPT. U bent dus van harte welkom! U kunt daarbij zelf bepalen voor hoeveel tijd u zich wilt inzetten, we stellen elke vorm van medewerking erg op prijs. Meld je aan of wil je meer informatie klik dan "contact
Back to Top